Tko su pravi graditelji piramida u Egiptu i onih širom svijeta?



Image source: (ancientcode.com/AncientAliens)

Piše: Amar Tufo
Autorski članak

Svi smo čuli za velike piramide Egipta tj, one u Gizi, neki su ih od nas i posjetili. Ali, piramide nisu građene samo u Egiptu nego se nalaze širom svijeta, od Egipta, Gvatemale, Jukatana, Hondurasa, Meksika, Jordana, Aljaske, Kine, Rusije, Japana, Bosne i Hercegovine, Indije, Indonezije. No, ono što ne znamo jeste i prava misterija. Kako su drevni graditelji uspjeli sagraditi kolosalne piramide prije više hiljada godina koristeči se samo primitivnim alatima, dlijeto i manjim drvenim polugama kojima su, navodno prenosili i do 15 tona teške kamene blokove i iste dizali u visinu po nekoliko stotina metara? Još više zbunjuje pitanje, zašto su te piramide uopšte građene, za koga su se gradile, tko ih je dizajnirao, tko ih je sagradio i u koju svrhu?

Na ovo pitanje, zvanična i mainstream arheologija još uvijek nema jasnog odgovora, barem ne onog kojeg bi svi rado prihvatili. Mnogi vjeruju kako stari Egipčani uopšte nisu imali znanje niti adekvatnu tehnologiju na Zemlji kako bi sagradili tako uspješno ove piramide, građevine koje prkose zdravom razumu te predstavljaju pravu misteriju nauke. Što hoće reči, kako su tzv. Teoretičari Drevnih Vanzemaljaca postavili svoju, alternativnu teoriju, koja zastupa mišljenje kako su antičke civilizacije bile u kontaktu sa vanzemaljcima koji su u dalekoj prošlosti posječivali planetu Zemlju i na njoj ostavili dokaze svog boravka, piramide. 

Upravo se ovom temom bavi kontroverzni sci-fi dokumentarac Ancient Aliens u kojem se u nekoliko svojih epizoda prikazuju piramide širom svijeta. U dokumentarcu se ćak prikazuju piramide u Bosni, Meksiku, Jukatanu, novootkrivene u Jordanu i Aljasci. Ljudi koji se pojavljuju u ovom dokumentarcu su uglavnom stručnjaci koji su predložili alternativne teorije postanka ljudske vrste kao produkt vanzemaljske rase, zatim teorije o tehnologijama koje ne postoje na planeti Zemlji nego su potekle iz svemira sa neke udaljene planete koja je dom napredne civilizacije i kulture već više milijuna godina. 

Image source: (dailymotion.com/AncientAliens)

Vodeća teorija Teoretičara Drevnih Vanzemaljaca jeste i ta da su sve piramide širom svijeta sagrađene sa istom svrhom to jeste da generišu velike kolićine energije kako bi otvorile vrata u drugi paralelni svijet. Drevni Vanzemaljci takođe zastupaju teoriju kako sve piramide širom svijeta imaju zajedničkog graditelja, vanzemaljce, koji su u dalekoj prošlosti više puta posječivali planetu Zemlju kako bi primitivnim ljudima pokazali umjeće inženjerije, podučili ih njihovim znanjima i pomogli im da sagrade veličanstvene piramide. 


Image source: (ancientcode.com/AncientAliens)

Jesu li nekoć u dalekoj prahistoriji naše planete Zemlje postojale visokonapredne civilizacije?

Drevni Vanzemaljci kažu da jesu. Oni čak vjeruju kako su nekoć inteligentna biča s drugih planeta posječivala našu galaksiju, tj. našu planetu Zemlju gdje su na njoj sagradili veličanstvene i kolosalne građevine koje prkose razumjevanju zvanične nauke. Oni su čak otišli i korak dalje, te postavili pitanje zašto nema dokaza o drevnim kontaktima vazemaljaca i ljudi, i ukoliko arheologija prolanalazi takve dokaze, šta se dešava s njima?
Jedna od veoma interesantnih teorija koju sam čuo u ovom kontroverznom dokumentarcu jeste i ona kojom se propituje Veliki Potop opisan u Bibliji, Kur'anu ali i drevnim civilizacijama širom svijeta. Drevni Vanzemaljci kažu kako su vanzemaljci nakon što su sagradili veličanstvene piramide širom svijeta, na planetu Zemlju poslali potop koji je obrisao sve dokaze njihovog prisustva i postojanja u dalekoj prošlosti naše planete Zemlje. U prilog tomu bi išla činjenica kako su nedavno naučnici u blizini Velike Piramide u Gizi pronašli morske fosile a isti su pronađeni na kamenim blokovima kojima su je drevni graditelji gradili. Što znači da je drevni Egipat, odnosno plato u Gizi nekoć bio pod vodom. 


Image source: (thearmageddontimes.com/EgyptianPyramid

Ovim se želi reči kako je izvanzemaljska rasa zataškala i uništila dokaze svoga postojanja na planeti Zemlji u dalekoj prošlosti a ne kako su to samo naše vlade koje iz nekih razloga ne žele da javnost zna istinu o piramidama jer bi ta istina promjenila cijelo naše poimanje o historiji i našoj dalekoj prošlosti kakvu je znamo, ili barem mislimo da znamo. Na kraju vam predlažem da pogledate veoma zanimljiv dokumentarac Ancient Aliens koji se bavi temom piramide i izvanzemaljske rase. 


Domentarac: Ancient Aliens & Pyramids


Lista poveznica:
  
(1) Fossil Suggests Egyptian Pyramids and Sphinx Once Submerged Under Sea Water
http://thearmageddontimes.com/2015/03/09/fossil-suggests-egyptian-pyramids-and-sphinx-once-submerged-under-sea-water/ 

(2) Extraordinary Documentary tells us how Ancient Aliens helped build the Pyramids of Egypt
http://www.ancient-code.com/extraordinary-documentary-tells-us-how-ancient-aliens-helped-build-the-pyramids-of-egypt/ 

(3) Did prehistoric civilizations with advanced technology exist in the past?
 http://www.ancient-code.com/did-prehistoric-civilizations-with-advanced-technology-exist-in-the-past/
Share:

No comments:

Post a Comment

My Twitter news

Popular Posts

Recent Posts

Unordered List

  • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.
  • Aliquam tincidunt mauris eu risus.
  • Vestibulum auctor dapibus neque.

Pages

Theme Support

Need our help to upload or customize this blogger template? Contact me with details about the theme customization you need.