Ubuntu Zajednica BiH dobila svoj Google+ račun


Ubuntu Zajednica BiH osnovana je prije dvije godine i za sada djeluje uglavnom na Facebook-u pa se ta aktivnost sada prebacila i na Google+ društvenu mrežu gdje je ova zajednica otvorila svoj račun. Ubuntu Zajednica BiH na svojoj zvaničnoj facebook stranici broji blizu 194 lajka na kojoj aktivno radi blizu 25 ljudi dnevno postavljajući najnovije objave iz svijeta Linux-a i Linux Ubuntu-a. Zajednicu je osnova Amar Tufo, buduči arheolog, blogger i indie developer kao incijativu za pokretanjem jedinstve zajednice koja bi promicala Linux kulturu, FLOSS i primjenu Ubuntu Linux-a u svakodnevnom cyber životu. Danas zajednicu vode Mirza Šišić, Adnan Jusić i korisnik pseudonima Conor Thorax koji je izradio gore naslovnu sliku i logo Ubuntu Zajednice BiH. Naša fb stranica aktivno prima nove članove koji su upoznati sa Ubuntu Linux-om ali i one napredne Linuxaše. Ubuntu Zajednica BiH okvirno pripada facebook grupi https://www.facebook.com/groups/UbuntuBosnia/  koja broji 434 aktivna člana koji svakodnevno donose novije vijesti iz svijeta Linux-a i Linux Ubuntu-a. Stoga ako već imate znanja s Ubuntu Linux-om te ako poznajete rad u tom linuxolikom operativnom sistemu i ako vam je poznata Ubuntu filozofija mi Vas otvoreno pozivamo da nas posjetie na facebook-u na našoj dobro poznatoj adresi: https://www.facebook.com/UbuntuUdrugaBiH  i podjelite svoja znanja i iskustva s nama. 

Za AmarTufoInteractive objavila: UbuntuZajednicaBiH
24. juni, 2015
Share:

1 comment:

  1. Za sada zajednica djeluje na Facebook-u te se nadamo da ćemo uskoro dobiti svoje prostorije u Sarajevu kako bismo se mogli sastajati i djeliti naša međusobna iskustva oko Linux-a.

    ReplyDelete

My Twitter news

Popular Posts

Recent Posts

Unordered List

  • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.
  • Aliquam tincidunt mauris eu risus.
  • Vestibulum auctor dapibus neque.

Pages

Theme Support

Need our help to upload or customize this blogger template? Contact me with details about the theme customization you need.